באחד ממסעותי העסקיים ללונדון, ישבנו בפאב בסמוך ל high street kensington ליד הכנסיה יחד עם עמית למקצוע מבנק פיני. בחוץ היה קר, אפור וגשום לפי מיטב המסורת הלונדונית, ואנו הפלגנו בספורי גברים = " מה עשית בצבא ". למי שלא יודע, גם לפינים יש צבא (הם ממש חוששים מהדוב הרוסי !), הם עושים מילואים פעם בשנה חודש - חודשיים לפי סוג האמון וכל אותו זמן מחוץ לבית ללא יציאות בתנאי שדה מלאים. אל השולחן הוא הזמין "שפרד פאי" יחד עם גיניס מרירה. היה מדהים (הפאי !), ככה סתם אולי כי נהיה אפור בחוץ, החלטתי לחלוק איתכם מתכון שאילתרתי לזכר אותה פגישה.
1 ק"ג השפונדרה טרי
1 ק"ג כבד
1 ק"ג בצל
1 ק"ג אורז
1/2 כוס שומן אווז או שמן זית
450 גר' פטריות מסוגים שונים קצוצות
חופן גדושה עלי תבלין לבחירתכם.
פילפל אדום חריף - לבחירתכם
מלח
פלפל
מרתיחים את המים עם השפונדרה ושופכים. מבשלים את השפונדרה 3.5 שעות בדיוק (זמן פרוק), מטגנים את הפטריות, הבצל והכבד עד להשחמה.
מניחים על משטח את השפונדרה, הבצל, הפטריות, חופן עלי התבלין והכבד וקוצצים בסכין חד (אסור לטחון), מוסיפים פילפל חריף, מלח ופילפל לפי הצורך.
מבשלים את האורז חצי בישול, מערבבים את האורז עם בצל מטוגן קלות ושומן אווז
יוצרים מעגל אורז שטוח של עיסת האורז מניחים על המשטח חצי כדור של התערובת
מכסים בעיסת האורז ואופים בתנור עד להשחמה
לעניין הבירה, רק בירה חומה עד שחורה, מקוררת היטב (גם הכוסות)
בהצלחה
1 ק"ג השפונדרה טרי
1 ק"ג כבד
1 ק"ג בצל
1 ק"ג אורז
1/2 כוס שומן אווז או שמן זית
450 גר' פטריות מסוגים שונים קצוצות
חופן גדושה עלי תבלין לבחירתכם.
פילפל אדום חריף - לבחירתכם
מלח
פלפל
מרתיחים את המים עם השפונדרה ושופכים. מבשלים את השפונדרה 3.5 שעות בדיוק (זמן פרוק), מטגנים את הפטריות, הבצל והכבד עד להשחמה.
מניחים על משטח את השפונדרה, הבצל, הפטריות, חופן עלי התבלין והכבד וקוצצים בסכין חד (אסור לטחון), מוסיפים פילפל חריף, מלח ופילפל לפי הצורך.
מבשלים את האורז חצי בישול, מערבבים את האורז עם בצל מטוגן קלות ושומן אווז
יוצרים מעגל אורז שטוח של עיסת האורז מניחים על המשטח חצי כדור של התערובת
מכסים בעיסת האורז ואופים בתנור עד להשחמה
לעניין הבירה, רק בירה חומה עד שחורה, מקוררת היטב (גם הכוסות)
בהצלחה
www.efi.nob.co.il